Bijeg od svakodnevnice
1

Reese Witherspoon otvorila vrata svog raskošnog seoskog doma

Klix.ba
Procjenjuje se da je Reese Witherspoon samo prošle godine zaradila 14,5 miliona dolara, a glumica vanserijskog talenta dokazala je u više navrata da njen zvjezdani status nije slučajan.

Zahvaljujući talentu glumica sebi može priuštiti najluksuznije stvari, a jedna od omiljenih stvari koje posjeduje je prekrasni ranč u Ojaiju, selu sjeverno od Los Angelesa. Reese je novinarima magazina Elle Decor otvorila vrata svog luksuznog doma.

Koliko joj je taj dom poseban, govori podatak da je 36-godišnja glumica upravo na ovom mjestu izgovorila sudbonosno da suprugu Jimu Tothu.

Nevjerovatno imanje nazvano Libbey Ranch sagrađeno je 1923. godine za poduzetnika Edwarda Drummonda Libbeyja. Od tada je renovirano i nadograđivano više puta. Reese i Jim te njihova djeca Ava (12) i Deacon (8) tu provode vikende i praznike.

Raskošno i prostrano imanje ima bazen, staju, ergelu konja i gostinske kolibe. Glumica je zaljubljena u ovo mjesto jer je podsjeća na odrastanje na selu.

"Željela sam da moja djeca prožive isto iskustvo, da se zaprljaju i druže sa životinjama", kazala je Reese. Osim toga, mjesto je izvrsno utočište za opuštanje od stresa koji donosi filmska industrija.

"Čim prođem kroz kapiju, opustim se. Zrak je svjež, nema telefona niti pristupa emailu. Vrijeme usporeno teče, a samo nakon sat vremena na ovom mjestu spavam kao beba", ispričala je glumica koja očekuje svoje treće dijete.