Kuća i ured
9

Prodaje se kuća u koju je Alexander McQueen bježao od tereta slave

Klix.ba
Pet godina nakon smrti jednog od najkontroverznijih britanskih dizajnera, Alexandera McQueena, na prodaju je stavljena njegova vikendica u Istočnom Sussexu.

Izvana skromno kameno zdanje dizajner je koristio kao kuću za odmor u kojoj je bio daleko od blještavila modnih pista. U unutrašnjosti se osjeti utjecaj njegovog jedinstvenog stila. Dnevni boravak je prostran i osvijetljen, a dominiraju žive boje.

Kuhinja i blagovaonica su besprijekorno opremljene modernim uređajima uvezenim iz Italije, a u spavaćoj sobi je mnoštvo ormara u kojima je dizajner čuvao neke komade iz svojih kolekcija.

Obje spavaće sobe imaju predivan pogled na more. U vrtu je gostinska soba koja je fizički odvojena od kuće, a u kojoj je McQeen dočekivao svoje poznate prijatelje.

Cijena kuće je 695.000 funti (blizu milion eura).

Alexander McQueen bio je jedan od najeminentnijih svjetskih dizajnera. Njegove kreacije nosile su neke od najpoznatijih zvijezda. Dugo se borio s depresijom i ovisnošću o drogama i alkoholu. U februaru 2010. godine je izvršio samoubistvo u svom domu u Londonu.