Luksuzni penthouse
6

FOTO / Pjevač Billy Joel zaradio $10 miliona od prodaje stana u New Yorku

Klix.ba
Iako je recesija zahvatila tržište nekretninama i znatno utjecala na prodaju stanova, američki kompozitor i pjevač Billy Joel nije se previše namučio kada je odlučio prodati stan u New Yorku.
Joel je za luksuzni penthouse, s kojeg se prostire pogled na Central Park, dobio nevjerovatnih 11,4 miliona dolara, što je za 10 miliona dolara više u odnosu na cijenu koju je platio 1998. godine.

Unatoč impresivnoj svoti, mnogi će reći da stan vrijedi svakog novčića, jer je opremljen s puno atraktivnih sadržaja. Stan u kojem je Billy živio sa suprugom Christie Brinkley ima tri kamina, skoro 300 metara kvadratnih otvorenog prostora, privatni lift, dvije spavaće sobe, tri kupatila, tri terase...

"Vilica vam spadne kada se lift otvori, a tek kad vidite terase, ostat ćete bez daha", kazala je agentica za nekretnine Lisa O'Connor.

Prije Joela, vlasnik luksuznog apartmana bio je medijski mogul Ted Turner, koji je osnovao CNN. Nakon što je krajem '90-ih kupio stan, kompozitor je napravio tek nekoliko izmjena.