Kuća i ured
14

Ostao bez posla, žene i kuće, pa novi život započeo u starom minibusu

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Kada se činilo da je ostao bez svega, vremešni Turčin iz Bodruma sa svojim psima počeo novi život u starom minibusu kojeg je pretvorio u svoj dom.

Suočen s velikim nedaćama gubitka posla, žene i kuće, Senol Ozbakan je svoj stari minibus preuredio u kuću u kojoj sada živi zajedno sa svojih pet zlatnih retrivera.

Ozbakan je ranije zbog ličnih razloga napustio posao člana posade na teretnim brodovima, rastao se sa suprugom i sa pet svojih pasa počeo živjeti u jednoj oronuloj staroj zgradi u Bodrumu u kojoj je ujedno bio čuvar i domar.

Na jesen je bio primoran da se iseli, jer je počela obnova zgrade, a on se u svojoj 56. godini života suočio s problemom da postane beskućnik.

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da iznajmi kuću u kojoj bi živio sa psima, Ozbakan je odlučio da 35 godina stari minibus pretvori u dom.

Ozbakan ističe kako su mu u uređenju doma pomogle i komšije, a da je sada sretan sa svojim ljubimcima koje je prije nekoliko godina pronašao napuštene na ulici i zavolio.

Ističući kako se odlučio sa novim "domom" nastaniti u blizini industrijske zone, Ozbakan tvrdi da sa psima ima svojevrsnu ulogu noćnog čuvara te da zbog njih lopovi više ne posjećuju taj kraj.