Kuća i ured
159

Niko ne želi kupiti vilu Zlatana Ibrahimovića

Anadolija
Švedski fudbaler  Zlatan Ibrahimović još uvijek nije prodao vilu u Malmeu koju je stavio u prodaju prije više od godinu dana po cijeni od 30 miliona kruna, odnosno 4,3 miliona američkih dolara.

Ibrahimović je u aprilu prošle godine stavio u prodaju svoju skupocjenu vilu u Švedskoj, ali još se nije pojavio zainteresirani kupac.

Više detalja o njegovoj vili zainteresirani mogu pronaći na internet stranici agencije za nekretnine "Residence Fastighetsmakleri" gdje je ovaj stambeni objekat opisan kao "predivna vila" veličine 836 metara kvadratnih.

Popularni Ibra i jedan od najbolje plaćenih fudbalera današnjice, kupio je ovu vilu 2007. godine za 30 miliona švedskih kruna.

Mediji su tada pisali kako je Ibrahimović tadašnjim vlasnicima ponudio "nevjerovatnu sumu novca koju jednostavno nisu mogli odbiti".

Agent za nekretnine Jan Lundqvist, koji je odgovoran za prodaju Ibrahimovićeve vile, kaže kako Zlatan nema namjeru da proda vilu po cijeni nižoj od 30 miliona kruna.

Vila se sastoji od velike talijanske kuhinje, tri velika dnevna boravka, privatne TV sobe, pet spavaćih soba i tri kupaonice.