Unikatan i atraktivan dom
0

Najuža kuća u New Yorku košta 4,3 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Da biste kupili najužu kuću u New Yorku, morate imati debeli novčanik. Najuža kuća u ovom gradu se prodaje za nevjerovatnih 4,3 miliona dolara.

Najuža kuća u New Yorku je nekada bila dom američkog glumca Caryja Granta i moderna je turistička atrakcija. Ova je kuća prije godinu dana koštala dvostruko manje.

Broker koji prodaje ovaj neobični objekat tvrdi da je kuća detaljno obnovljena, da ima veliku historiju i da se nalazi na lokaciji koju često posjećuju turisti. To su razlozi rasta cijene na 4.3 miliona dolara.

Osim Granta, u kući je živio glumac John Barrymore, pjesnikinja Edna St. Vincent Millay i karikatursita William Steig, od kojih niko nije patio od klaustrofobije. Izgrađena je nakon 1800. godine. U njoj je nekada radio obućar, a nakon njega je bila i tvornica slatkiša. Godine 1950. je bila blizu uništenja, ali je spasio advokat.

Budućnost ove kuće je sada definitivno sigurna. Godine 2000. je prodana za 1,6 miliona, a 2010. godine za 2,175 miliona dolara. Sadašnji vlasnici je prodaju za 4,3 miliona dolara, piše Daily Mail.