Kuća i ured
16

Najljepše Appleove prodavnice širom svijeta

Klix.ba
Apple je kompanija koja bilježi nevjerovatne poslovne uspjehe, a ono što posebno oduševljava je njihovo ulaganje u dizajn prodavnica.

Upravo izgled trgovina u kojima prodaju svoje proizvode igra važnu ulogu u njihovom napretku, a zapanjujući detalji su u svakoj od njih.

Iako je odlukom iz 2013. godine Apple zaštitio vanjski izgled svojih prodavnica, pa će vam se učiniti da su sve iste, originalan unutrašnji izgled koji ih krasi utjecat će i na vaš doživljaj kupovine.

Nedavno su angažovali slavnog britanskog arhitektu Normana Fostera da osmisli izgled njihovog kampusa u Silikonskoj dolini, kao i buduće prodavnice, uključujući i onu u San Franciscu. Osim toga, zapošljavanje bivše šefice Burberryja Angele Ahrendts je znak da Appleova dominacija neće uskoro završiti.

Business Insider je objavio fotografije najljepše dizajniranih prodavnica širom svijeta. Dok su neke ugrađene u historijske građevine, te su tako zadržale prvobitne arhitektonske detalje, druge prikazuju oduševljavajući futuristički dizajn uz korištenje čelika i stakla.

Vezani članci