Korisni savjeti
0

Kako okačiti različite ramove za slike

Sarajevo-x.com
Želite li da vaš zid izgleda lijepo sa uramljenim slikama na njemu, poslušajte neke od savjeta koje vam nude stručnjaci koji pišu za magazin Woman's Day.
Ukoliko su vaši ramovi različitih stilova i veličina, prvo izaberite onaj najveći, postavite ga na centar, pa oko njega uklapajte ostale i to tako da na kraju dobijete izgled što sličniji kvadratu.

Vodite računa da između okvirova bude isti razmak, a poželjno je da slike prvo poredate na podu, pa kad u konačnici budete zadovoljni, tek onda ih zakačite na zid.

U slučaju kad imate četiri ili više okvirova iste veličine, izaberite jednostavnu varijantu. Precizno izmjerite njihovo odstojanje, jer će u slučaju da samo jedna ne bude na odgovarajućem mjestu cijeli prizor na zidu izgledati neuravnoteženo.

Ako svoje ramove sa slikama volite često mijenjati, onda ih nemojte kačiti na zid, već na njega postavite policu i slike redajte na nju. Jednostavno veće ramove stavite iza, a one nešto manje ispred. Ako se odlučite za više polica, pazite da između njih ima dovoljno prostora, kako bi i najviši umjetnički rad lako mogao naći svoje mjesto.

Kad sliku kačite na zid mjesto na kojem ćete bušiti ili zakucavati ekser uvijek prvo označite olovkom.