Kuća i ured
75

Hotel u kojem jedete sa lavovima i kupate se pored medvjeda

Klix.ba
Putovanje u australijski hotel Jamala Wildlife Lodge mnogima je nezaboravno iskustvo. Razlog zbog kojeg je ovo odmaralište drugačije od svih drugih su divlje životinje čija su staništa tik uz providne zidove soba u kojima odsjedaju gosti.

Novi hotel u Canberri smješten je u srcu zoološkog vrta i akvarija, tako da gosti imaju priliku kupati se uz medvjede, ručati dok lavovi zure u njih, kao i hraniti žirafe sa balkona. A sve to je samo početak. Najčešće je jedino što razdvaja goste od životinja samo nekoliko milimetara tanko staklo.

Hotelski apartmani su pažljivo inkorporirani u kućice mnogih životinja u zoološkom vrtu, uključujući bengalske tigrove, mrke medvjede, lavove, geparde, žirafe, majmune, lemure, hijene i leoparde.

Smještaj u ovom hotelu moguć je samo po jednu noć, a iako je otvoren tek od decembra prošle godine, već ima brojne recenzije na web stranicama koje okupljaju turiste.

Noćenje, naravno, nije jeftino, a kreće se od 400 dolara po osobi. Sav profit odlazi zoološkom vrtu i programima poboljšanja reprodukcije životinja.