Kuća i ured
0

Dom žene koja je ubijala svoje stanare postao turistička atrakcija

Klix.ba
Jezivi pansion u Kaliforniji, koji je vodila žena koja je ubijala svoje starije stanare i zakopavala ih u dvorištu, postao je prava turistička atrakcija.

Viktorijanski dupleks u Sacramentu, koji je vodila Dorothea Puente, bio je jedna od pet sličnih kuća koje su se našle na meti turista tokom vikenda.

Iako je kuća renovirana nakon '80-ih, kada je policija iskopala sedam tijela u dvorištu, posjetioci su mogli pogledati sobu u kojoj je Puente izvlačila tjelesne tekućine iz tijela žrtava.

Vlasti navode da je Puente drogirala i ubijala svoje žrtve kako bi ukrala njihove čekove socijalnog osiguranja. Osuđena je 1993. godine za tri ubistva.

Porota nije donijela presudu za preostalih šest ubistava. Puente je osuđena na dvije doživotne robije te još 15 godina zatvora. Preminula je u zatvoru u 82. godini, 2011.

Među ljudima koji su tokom vikenda posjetili pansion, bio je i John Cabrera, detektiv policije iz Sacramenta, koji je vodio slučaj. Sada penzionisani Cabrera pokazao je gdje su dokazi i tijela pronađeni.

Soba u kojoj je Puente ubijala žrtve imala je policu za knjige, krevet i dva tepiha. "Povukao sam tepih i pronašao mrlje. Odmah sam znao da se radi o tjelesnim tekućinama", rekao je Cabrera.

U dvorištu je postavljena lutka koja predstavlja Puente.

Trenutni vlasnici pansiona kupili su ga 2010. i temeljito renovirali.