Uređenje doma
0

Dom u japanskom stilu

Sponzorirani članak
Japanski stil uređenja domova zapad je otkrio u 16. stoljeću. Smatra se jednim od najudobnijih stilova, ali i najegzotičnijih.

Tradicionalni japanski stil utemeljen je na ravnoteži između prostora i objekata. Stil je vrlo minimalistički. Predmeti nisu oštri i nisu definirani. Vrlo su fleksibilni i lako ih je premještati s jednog mjesta na drugo. Namještaj je uglavnom podni, a rijetko viseći. Koriste se prirodni materijali poput bambusa, drveta, ali i papira.

Pri uređenju prostora u japanskom stilu svjetlo treba biti indirektno. Uglavnom je skriveno iza nekog predmeta, te na taj način poprima topliju boju.

Boje su prirodne, zemljane, dakle sve nijanse smeđe. Ponekad se za detalje upotrebljava žuta ili crvena.

Tradicionalna japanska kupatila su drvena, međutim danas se uglavnom koriste keramička u zemljanim tonovima s drvenim ormarićima i bambus dekoracijama.

I još posebnu pažnju obratite na biljke. Orhideje su obavezne.

Želite garnituru koja će istaći atraktivnost vaše dnevne sobe? Upravo iz tog razloga, da bismo zadovoljili sve vaše želje, predstavljamo vam garnituru M-39 koja će upotpuniti izgled prostorije. Sastoji se od trosjeda, dvosjeda i fotelje. Opsežno istapacirana garnitura, u čijem sjedištu se nalaze gurtne, zbog čega je jako udobna, a posjeduje i visokokvalitetnu spužvu. Ne propustite priliku da ukrasite svoj dom ovom nevjerovatnom garniturom, jer je u salonima Top Meblo možete pronaći već od 1997,00 KM.

Web-stranica na kojoj možete naći korisne savjete o uređenju enterijera, te opise naših proizvoda je www.top-meblo.ba. Online savjetnik za uređenje svih vrsta enterijera postat će omiljena destinacija za sve one koji traže savjete za uređenje svog stana, kuće ili poslovnog prostora. Jedno ime za sve savjete o enterijeru - Top Meblo HOMEinfo.

Facebook fan page Top Meblo HOMEinfo je mjesto gdje možete osvojiti vrijedne nagrade, te gdje takođe možete naći korisne savjete za uređenje enterijera.