Kuća i ured
20

FOTO / Deset najljepših spavaćih soba na svijetu

Sarajevo-x.com
Britanski Telegraph je objavio fotografije deset najljepših spavaćih soba na svijetu.
Connecticut, 8,3 miliona eura

Izuzetan, šaren i predivan su riječi kojima se opisuje stan od 1.300 kvadratnih metara koji ima sedam spavaćih soba i devet kupatila. U stanu postoje dvije glavne spavaće sobe koje imaju odvojeno krilo zdanja na jednoj od najskupljih lokacija.

Minehead, 1,5 milion eura

Ukoliko ste ljubitelj rustične atmosfere i starog vremena onda je ovakva spavaća soba baš za vas. Za kuću se smatra da je iz 13. stoljeća i ima pet spavaćih soba. Na imanju je čak i mala kapelica koja dodaje na vrijednosti ovog imanja.

Dordogne, 2,5 miliona eura

Pogled iz spavaće sobe na jezera, livade i šume daje osjećaj pripadnosti prirodi. Nekoliko prirodnih izvora je u neposrednoj blizini. Kuća ima kupno ima tri sobe, a svaka ima terasu sa pogledom na jezero.

New York, 2,6 miliona eura

Spavaća soba ima pogled i izlaz na privatni bazen, kao i na zemlju koja je uračunata u cijenu kuće. Ukupno ima sedam spavaćih soba i devet kupatila, kao i teretanu.

Twickenham, 3,6 miliona eura

Spavaća soba odiše toplinom. Iz nje stepenice vode za garderober. Kuća ukupno ima pet spavaćih soba, a ispred se nalazi prostrana ograđena bašta.

Farnham Royal, 3,2 miliona eura

Najnevjerovatniji dodatak ovoj spavaćoj sobi je garderober, kao i staklene police samo za obuću. U kući ima još šest dodatnih spavaći soba, uključujći teretanu, bazen i prostoriju za opuštanje.

Palma de Majorca, 2 miliona eura

U stanu koji se nalazi na starom gradu Palme ne može se odoljeti dvjema spavaćim sobama koje su povezane turskim kupatilom. Savršeno mjesto da se opustite nakon napornog dana.

Leatherhead, 3,6 miliona eura

Spavaća soba i stan odišu elegancijom i stilom. Porodična kuća ima i kućno kino, teretanu, kao i saunu i savršeno je mjesto za porodicu koja ima više članova.

Chartham, 2 miliona eura

U kući u Chartamu ima šest spavaćih soba, ali glavna spavaća soba je posebna po svojoj ljepoti, prostoru i pogledu na bazen i bašte. Međutim, ostale spavaće sobe također imaju pogled na prirodu.

Hornchurch, 4,7 miliona eura

Kuća koja odiše modernim dizajnom ima pet spavaćih soba. Također ima sobu za fitnes, saunu, teretanu i bazenu. Spavaća soba je prostrana i prozračna i također je uređena u modernom stilu.