Kuća i ured
0

Dašak Brazila stigao u Sarajevo

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Novu postavku galerije Bela Vida koja nosi naziv "U bojama brazilskog karnevala“, otvorio je večeras ambasador Brazila u BiH José Augusto Lindgren Alves.

Ambijent Galerije obojen je snažnim i intenzivnim nijansama plave, žute, crvene i zelene uz upečatljive komade namještaja. Bela Vida je na ovoj postavci ugostila i beogradskog umjetnika Vladimira Staniševića koji se javnosti predstavio neobičnim dizajnerskim rješenjima.

Direktorica galerije Bela Vida Belma Mujezinović-Pribilović kazala je da posjetitelji mogu vidjeti jedan enterijer koji je zaista neobičan.

"Prvi put predstavljamo jednog beogradskog umjetnika Vladimira Staniševića. Cijela galerija je 'obojena' odnosno uljepšana njegovim slikama koje su zaista nešto posebno što je prvi put predstavljeno u našoj galeriji", kazala je Mujezinović-Pribilović.

Ambasador Brazila u BiH José Augusto Lindgren Alves se zahvalio direktorici Galerije i njenom timu što su napravili ceremoniju brazilske kulture.

"Također bih želio da zahvalim umjetniku ovih radova koji se na neki način inspirisao bojama koje defakto postoje u Brazilu i koje na neki način opisuju život, a i ime galerije ima veze sa lijepim životom", rekao je ambasador Brazila.