Prodaje se već dvije godine
0

FOTO / Cijena najskuplje kuće u Velikoj Britaniji smanjena za 40 miliona eura

Klix.ba
Početna cijena najskuplje kuće u Velikoj Britaniji smanjena je za 40 miliona eura nakon što je sadašnji vlasnik već dvije godine bezuspješno pokušava prodati.

Unatoč tome, cijena luksuznog dvorca Heath Hall još uvijek je i za većinu bogataša nedostižna. Ona sada iznosi 76 miliona eura.

Raskošno zdanje za koje se vjeruje da je najvrednije na tržištu prikladno je samo za kraljeve i prinčeve, tvrdi agencija zadužena za prodaju.

Nekretnina se nalazi u ekskluzivnoj Bishop aveniji koja je poznata po svojim superbogatim stanovnicima. Izgrađena je 1910. godine za šećernog magnata Williama Parka Lylea, ali je tokom godina propadala i bila veoma zapuštena sve do 2006. godine kada ju je kupio tajkun Andreas Panayiotou.

Nakon što je obnovio raskošni interijer vile, novi vlasnik ju je stavio na prodaju s početnom cijenom od 116 miliona eura. Nedavno je agent za nekretnine obznanio da se njena cijena smanjuje za 40 miliona eura.

"Cijena od 76 miliona eura je puno realnija. Još uvijek je to veoma skupo, ali kuća poput ove se ne može naći na tržištu", kazao je Grant Alexson, šef agencije Knight Frank.

Ulica u kojoj se Heath Hall nalazi poznata je po svom jedinstvenom luksuzu, a u njoj nekretnine ima i saudijska kraljevska porodica i sultan Bruneja.

Dvorac ima 14 apartmana, šest dnevnih boravaka, biblioteku, kino, saunu, vinski podrum i još mnogo toga.