Kuća i ured
84

Brazilski kralj droge živio u luksuznoj ćeliji u Paragvaju

Klix.ba
(Foto: AFP)
Policija u Paragvaju izvršila je raciju u paragvajskom zatvoru i otkrila ćeliju u kojoj je brazilski kralj droge Jarvis Chimenes Pavao živio luksuzno.

Trosobna ćelija ima konferencijsku sobu, plazma TV, biblioteku i kuhinju. Unutrašnjost ćelije je sada uništena, navode paragvajski mediji.

Policija je dobila informaciju kako Pavao planira pobjeći koristeći eksploziv kojim bi napravio rupu u zidu zatvora. Njegova zatvorska kazna za pranje novca ističe sljedeće godine nakon čega bi bio isporučen Brazilu. Sada je prebačen u specijalnu jedinicu daleko od luksuzne ćelije u zatvoru Tacumbu u blizini Asunciona.

U toku je istraga kojom će se utvrditi koji službenici su dozvolili Pavau njegov luksuzni život u zatvoru. Svi koji su željeli spavati u njegovoj luksuznoj ćeliji morali su platiti 5.000 dolara za ulazak i 600 dolara za jednu sedmicu.

"Bio je omiljeni čovjek u zatvoru", rekao je zatvorenik Antonio Gonzalez AFP-u.

Ćelija je imala klima-uređaj, udoban namještaj, kupatilo i DVD kolekciju. Među kolekcijom bila je i serija o kolumbijskom baronu droge Pablu Escobaru koji je ubijen 1993. godine. Njemu je bilo dozvoljeno da dizajnira vlastiti zatvor u dogovoru sa kolumbijskim vlastima.