Od recikliranih i otpadnih materijala
0

Amerikanac napravio inovativnu kućicu za samo 200 dolara

Klix.ba
Kuća napravljena od recikliranih i otpadnih materijala, čija je gradnja koštala 200 dolara, dizajnersko je rješenje dovitljivog Amerikanca Dereka Dierdicksena. Malo otpadnog drvnog materijala i gomila dekorativnih predmeta učinili su malu kućicu zanimljivom atrakcijom.

Mladić iz Connecticuta je opremio svoju kuću odbačenim namještajem i ostalim kućnim potrepštinama. Staklo poklopca mašine za veš je postalo njegov prozor, a metalni dio neke mašine je poslužio kao sto.

Inovativni Amerikanac, koji je po struci tapetar, je napravio dom koji ima ukupno sedam i po kvadratnih metara.

“Uvijek sam bio opsjednut minijaturnom arhitekturom. Za moj deseti rođendan otac mi je poklonio knjigu pod imenom Male knjige pisca Lestera Walkera i obožavao sam je”, rekao je Derek za New York Times.

Derek je dodao da nema boljeg mjesta od njegove kućice da dobije još ideja, jer planira napisati i knjigu o arhitekturi minijaturnih kuća. Prostorija je toliko mala da je Derek uvidio da postoji potreba za više prozorčića kako se niko ne bi osjećao klaustrofobično.

Njegova prvobitna ideja je da osmisli dom za beskućnike koji će koštati manje od 200 dolara pa se nada da će njegov idući projekt biti još jeftiniji.