Kuća i ured
2

Ambasador Gilles otvorio novu postavku u galeriji "Bela Vida"

FENA
Francuski ambasador u BiH Roland Gilles, sa suprugom Claudiom Carceroni de Carvalho, večeras je svečano otvorio novu mjesečnu postavku u sarajevskoj galeriji "Bela Vida".

Obraćajući se prisutnima, ambasador Gilles je istakao da mu je zadovoljstvo da ih dočeka, zajedno s organizatorima ove večeri, u ljetnom ambijentu sa živopisnim bojama lavande Provanse.

"Želim da se zahvalim partnerima ovog projekta na zanimljivoj inicijativi koja nam je omogućila da danas dobijemo još jedan francuski kutak u Sarajevu".

Ova galerija je otvorena u februaru ali već dokazuje smisao za dobar ukus i visoku stručnost u domenu dizajna enterijera, dodao je ambasador Gilles i gostima poželio ugodnu večer.

Postavka nosi naziv "Lavanda Provanse" i predstavlja francusko uređenje enterijera koje koketira između seoskog i tradicionalnog, uz suptilno prisustvo elemenata modernog dekora.

Kao specijalni pokrovitelji Ambasada Francuske i Francuski Institut u BiH dali su svoj značajan doprinos otvorenju junske "Bela Vida" postavke u kojem će dominirati duh Mediterana, miris lavandinih polja i šarm rustike.

Na otvorenju postavke "Lavanda Provanse" modni dizajner Istok Bratić upriličio je reviju svoje kolekcije visoke mode, nakon čega su posjetioci mogli uživati u degustaciji "Puđa" sira i 'carskih vina'.

Kao moderna gradska oaza stila i jedinstvena shopping zona, "Bela Vida" galerija u Importanne Centru u Sarajevu briše granicu između klasične kupovine namještaja i zadovoljstva u dekoraciji i uređenju doma.