lifestyle
0

Komplimenti i nježni dodiri su ključ za samopouzdanje žene

Klix.ba
Žene tokom života potroše više od 15.000 eura na proizvode za uljepšavanje kako bi se bolje osjećale u svojoj koži, tvrde istraživači.

No, u studiji se navodi kako je najbolje samopouzdanje izazvano stvarima koje ne koštaju tako mnogo.

Komplimenti prijatelja ili partnera nalaze se na vrhu liste stvari koje čine da se žene osjećaju dobro. Na drugom mjestu su savršena kosa i dobar izgled na fotografiji.

Osmijeh stranca, dodir i rečenica "Volim te" također garantuju da će se žena osjećati privlačno i sigurno u sebe, navodi se u studiji, prenosi Daily Mail.

Istraživači su otkrili da se jedna od 10 djevojaka osjeća bolje kada vidi da je dobro ispala na fotografiji, a 40 posto ih ima taj osjećaj kada se dobro naspavaju.

Studija je pokazala da 42 posto djevojaka ima više samopouzdanja kada izlaze glatkih nogu, a 33 posto kada im neko kaže da izgledaju mlađe.

Dok se šest posto žena podvrgava tretmanima ljepote kako bi imale više samopouzdanja, 38 posto žena je izjavilo da zagrljaj ili dodir djeteta, partnera, člana porodice ili prijatelja čini da se osjećaju voljeno.

Za dobro raspoloženje mogu poslužiti i dobar ten nakon godišnjeg odmora, manikir, dobra odjeća koja prati figuru, našminkano lice...

U istraživanju koje je provedeno za kampanju Ready To Glow učestvovalo je 2.000 žena.