lifestyle
0

Ko je romantičniji, muškarci ili žene?

FENA
Ako nekog upitate: "Ko je romantičniji, muškarci ili žene?", najverovatnije će vas blijedo pogledati i reći: "Žene, naravno." Takav odgovor najverovatnije ćete dobiti i od muškaraca i od žena. Ipak, izgleda da baš i nije tako!

U Velikoj Britaniji provedeno je jedno zanimljivo istraživanje među pripadnicima oba spola. Ispitanici su dobili jedno veoma jednostavno pitanje - koje svoje sjećanje biste proglasili najvažnijim? Ubjedljiva većina muškaraca je za svoje najvažnije sjećanje proglasila prvi poljubac. Većini žena najvažnije sjećanje bio je prvi kućni ljubimac. Prvi poljubac je ženama uglavnom na trećem ili četvrtom mjestu.

Rezultati ispitivanja su otprilike ovakvi: većina muškaraca se najradije sjeća prvog poljupca, zatim prvog automobila, prvog odlaska u inostranstvo, prve fudbalske utakmice, prve kupljene gramofonske ploče ili prvog ljubimca, prvog koncerta na kojem su bili, prvog filma i, na kraju, prvog dana u školi (za to se opredjelilo samo četiri posto ispitanih). Za razliku od njih, žene se najradije sjećaju prvog ljubimca, zatim prvog odlaska u inostranstvo, treće i četvrto mjesto dijele prva ploča i prvi poljubac, na petom je prvi automobile, koji su uglavnom dobile na poklon, zatim idu prvi koncert, prvi film, prvi dan u školi…

Dok neki odbijaju da povjeruju u rezultate ove ankete, oni duhovitiji predlažu momcima taktiku kako da devojci zauvijek ostanu u sjećanju - prije nego što je prvi put poljube, neka joj poklone neku slatku, malu, čupavu životinjicu. Nije loša ideja za Valentinovo!

Autor: Valentina; Posjetite moj blog na valentina.blogger.ba.