lifestyle
1k

Kinderland: Na Ilidži otvorena najveća dječija igraonica u regiji

(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Dječija igraonica "Kinderland" otvorena je danas u sklopu Termalne rivijere na Ilidži, a stotine mališana već uživaju u brojnim igrama.

Dječiji otok "Kinderland" otvoren je uz pjesmu, veselje i dječije osmijehe, a tako će biti do kasno u noć uz besplatan ulaz.

Igraonica se prostire na 1.400 kvadratnih metara, a nekoliko etaža čini više od 3.000 metara kvadratnih na kojima su postavljene brojne zanimljivosti za najmlađe. Uime Termalne rivijere Emir Glogić novinarima je kazao da se na ovom projektu radilo u proteklih osam mjeseci.

"Ovo je jedan od velikih projekata i jako smo ponosni na njega jer je namijenjen najmlađima koji su naša budućnost. Ovim smo pokazali da brinemo i o njima", istakao je Glogić.

Naglasio je da ovim aktivnostima ukazuju da značaj igre u djetinjstvu koju su računari i moderne tehnologije stavile u drugi plan. Naveo je da je igraonica najveća u okruženju, 11. u svijetu, a sedma u Evropi.

Osim dijela sa sadržajem za djecu, opremljen je dio za rođendane koji može primiti 60-oro djece. Glogić je kazao da je u okviru ovog projekta u planu i izgradnja obdaništa.

Igraonica će raditi od 09.00 do 22.00 sata.