lifestyle
0

Kina izabrala prvu Miss umjetne ljepote

NINA
Kina je jučer izabrala prvu Miss umjetne ljepote dajući krunu 22-godišnjoj Feng Qian iz grada Jilin.

U izboru je sudjelovalo 20 djevojaka od 17 do 62 godine, a pobjednica je zahvaljujući svom hirurgu preoblikovala svoje obraze, mišiće lica, kapke te napravila liposukciju trbuha.

Feng, koja je nosila zlatnu haljinu i sjajan osmijeh na prepravljenom licu, izjavila je da očekuje kako će taj izbor smanjiti strah i kontroverzu vezanu uz plastičnu hirurgiju. “Nadam se da će ovaj izbor dati pozitivan znak publici”, izjavila je dodajući da je tajna njezina uspjeha bilo samopouzdanje.

Drugoplasirana Zhang Shuang, kojoj je također 22 godine, imala je deset operacija, više od svih ostalih takmičarki, između ostalih, prepravak nosa, očnih kapaka, ušiju, grudi, donje gornje čeljusti, omekšavanje kože te uklanjanje dlačica s tijela.

Cheng Lili, trećeplasirana djevojka iz Šangaja, imala je šest operacija.

Organizatori ovog izbora za miss su nadošli na ideju organiziranja Miss umjetne ljepote nakon što je žiri u maju ove godine diskvalificirao djevojku iz običnog izbora za Miss Kine zato što su otkrili da je potrošila 13.000 američkih dolara na uljepšavanje.

Kina je zabranila sve izbore za miss nakon što su komunisti preuzeli vlast u toj zemlji 1949. Prvi put je imala svoju predstavnicu za Miss svijeta 2001.