lifestyle
0

Kako se žene bore protiv svojih suparnica

Klix.ba
Poznata je izreka: 'U ljubavi i ratu sve je dopušteno', a čini se i da je pripadnice ljepšeg spola shvataju potpuno ozbiljno, čineći sve što mogu protiv svojih suparnica, kako bi osvojile željenog muškarca.

Prema istraživanju, koje su proveli naučnici u Kanadi, žene su najopasnije i najzlobnije kada se nalaze u svom plodnom razdoblju, tj. za vrijeme ovulacije. Taj period može trajati i oko 10 dana mjesečno.

Ispitivanje je izvršeno na oko 100 studenata, muškaraca i žena. Pokazali su im 35 slika žena i 30 slika muškaraca i tražili da ocijene njihov izgled i privlačnost.

Žene su također pitali u kojem stadiju njihovog menstrualnog ciklusa se nalaze.

Žene koje su bile u peroidu ovulacije su bile vrlo kritične prema izgledu žena na slici, dok su izgled muškaraca sve podjednako ocijenile.

Zaključak je bio da žene ,podsvjesno ili ne, žele poboljšati svoje izglede za pronalazak partnera napadajući i omalovažavajući svoju suparnicu.

Zato, ako čujete ženu kako ogovara drugu ženu, daje zlobne komentare o njenom izgledu ili širi zle tračeve o njoj, znajte da je to njen način kako da privuče pažnju svog muškarca i zadrži ga samo za sebe.