lifestyle
177

Jahački dani "Zajaši i ti" u Pegasosu po promotivnim cijenama

A mi imamo komadić raja, mitoločka bića čije su grive satkane od radosti juga, svježine sjevera, mudrosti istoka i divljine zapada. Pod njihovim trepavicama leži naša prošlost a u njihovom galopu, nada naše budućnosti.

Svakog marta, sada već tradicionalno, pozdravljamo proljeće i s ljubavlju ispraćamo zimu. Svoja vrata otvaramo svima, sa snažnom težnjom da što više dragih ljudi obasja blagoslov suživota sa konjima. Naš tim pomoći će početnicima da savladaju osnove i pripreme se za uživanje koje donosi jahanje kroz prirodu, a onim naprednim, pomaći će granice i dati dozu adrenalina i avanture.

Ako sebe smatrate dobrim čovjekom, dostojnim nošenja na najljepšim leđima svijeta, posjetite nas i svoju ljubav, podijelite sa njima. Našim sivim, smeđim, crnim, bijelim i šarenim... mitološkim bićima.

Kampanja je počela 1. marta i traje do četvrtka, 31. marta. Jahački dani su svaki utorak, srijeda, četvrtak i petak, kao i određeni termini subotom. Cijena jahanja tokom kampanje je promotivna i iznosi 10 KM za svakog jahača koji nam se pridruži.

Jahanje opušta i pomaže u borbi protiv stresa te pozitivno utiče na sveukupnu dobrobit organizma. U današnje vrijeme, zahvaljujući brzom načinu života gotovo je nemoguće izbjeći stres. Stres ne možemo iskorijeniti, no svojim ga načinom života i postupcima možemo ublažiti. Stručnjaci daju vrlo jednostavan savjet - pronaći ono što nas opušta i uveseljava. Konjički centar Pegasos nudi Vam relaksaciju jahanjem, druženje i boravak u prirodi.

Osim velikog pozitivnog psihičkog učinka jahanja, tu je i fizička dobrobit: jahanje jača mišiće cijelog tijela, povoljno utiče na kičmu, zglobove i vezivno tkivo, na koordinaciju te opštu tjelesnu pokretljivost. Potiče rad srca, krvnog sistema i pluća, poboljšava probavu i potrošnju kalorija pa je odlično i u borbi protiv viška kilograma. Kako se jahanjem možemo početi baviti u bilo kojoj životnoj dobi, cijela porodica može zajednički i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.

Konjičko rekreativni centar Pegasos mjesto je gdje snovi žive svoj život, a ljubav prema slobodi i prirodi, briše pravila i donosi zakone. Izolovani od svijeta i zagađenja, na brdu okruženom fantastičnim pogledom na Šeher sa jedne i zelenom šumom sa druge strane, smješteni su naši konji. Sretni i veseli ljudima svih dobnih skupina otkrivaju jedan posebni svijet.

Sve informacije možete dobiti preko web stranice www.jahanje.ba ili kontakt telefona 063 03 55 65.

"Pridružite nam se i provedite jedan dan života na konju", poručuju iz Pegasosa.