lifestyle
0

Izbor Kraljice ljepote BiH će se održati u Banjoj Luci 14. maja

Sarajevo-X
U četvrtak je u Banjoj Luci održana prva press konferencija Direkcije za izbor Kraljice ljepote BiH za kraljicu svijeta za 2005. godinu. Učesnici konferencije bili su Emir Omić, vlasnik licence za izbor i predsjednik žirija, Ana Mirjana Račanović, promoter izbora i PR menadžer Direkcije i Melisa Jusufović, portparol Direkcije.

"Zadovoljna sam i sretna što učestvujem u jednom ovakvom projektu. S obzirom na iskustvo koje sam stekla u proteklih nekoliko godina učestvujući na razne načine u takmičenjima ljepote, potrudiću se da pružim podršku svim djevojkama koje se prijave za izbor", rekla je Ana Mirjana Račanović.

Ana Mirjana Račanović je prošle sedmice imenovana za PR menadžera Direkcije za Izbor Kraljice ljepote BiH. "Dodatni izazov za mene je i to što mi je Direkcija za Izbor kraljice ljepote BiH povjerila ulogu PR menadžera Direkcije. Moj zadatak će biti da unaprijedim odnose sa medijima, komunikaciju sa sponzorima i pokroviteljima i učestvujem u organizacionim pripremama za finale.

Učesnici su naglasili da se djevojke za izbor mogu prijaviti do 24. marta.

"Uložili smo dodatne napore da ovogodišnji izbor bude mnogo kvalitetniji od prethodnih angažujući mnogo veći tim za pripremu izbora. Izbor će se održati 14. maja u Banjoj Luci sa početkom u 20 časova. Nadamo se da će grad Banja Luka biti dostojan domaćin i podržati ovu manifestaciju. Cilj nam je da osim promocije ljepote predstavimo i turističke potencijale i kulturno-istorijske znamenitosti BiH“, rekao je Emir Omić.

U zadnjoj sedmici marta u svim većim gradovima BiH organizovaće se kastinzi na kojima će se sve zainteresovane djevojke moći prijaviti za takmičenje.

Generalni medijski pokrovitelj izbora Kraljice ljepote BiH za 2005. godinu je BHT1, a u medijskom pulu je još šest TV stanica , 11 radio stanica te dnevna i periodična štampa. Izabrana kraljica ljepote BiH za 2004. godinu učestvovaće na svjetskom izboru koji će se održati u Njemačkoj. Prošlogodišnji izbor Kraljice ljepote BiH održan je u Mostaru.

Mirjana Andulajević, Kraljica ljepote BiH 2004. godine, zauzela je četvrto mjesto na prošlogodišnjem svjetskom izboru održanom u Minhenu 1. maja 2004. godine.

Osim oglasa u medijima zainteresovane djevojke informacije o izboru Kraljice ljepote BiH mogu naći na internet adresi www.kraljicaljepotebih.com.