lifestyle
0

I prijatelji lažu, zar ne?

Sarajevo-x.com
Prijateljstva su prožeta malim bijelim lažima, tajnim simpatijama prema boljim polovicama svojim prijatelja i skrivenim zavistima, otkriva se u novom istraživanju. Skoro dvije trećine (64%) muškaraca koji su bili uključeni u anketu izjavili su da ne bi rekli svom najboljem prijatelju ako ih žena ili djevojka varaju sa zajedničkim prijateljem, prenosi Daily Mail.

Žene, sa druge strane, imaju reputaciju tračara te da sve dijele, ali žene mogu biti prilično neiskrene kada dođe do veza.

Skoro 50 % žena je ljubomorno na prijateljičin izgled i ne bi dalo iskren odgovor vezan za njen izgled, a 51% žena je priznalo da ne bi reklo svojoj najboljom prijateljici da se udebljala.

Prijatelji…

1. ...kriju tajne jedni od drugih – 64% muškaraca je izjavilo da ne bi reklo svom najboljem prijatelju da ih žena ili cura varaju sa zajedničkim poznanikom.

2.…imaju skrivene simpatije prema djevojci ili momku najboljeg prijatelja/prijateljice – 44% žena i 41% muškaraca se osjećalo privučeno partnerom najboljeg prijatelja.

3.…postoje da bi pružili rame za plakanje – 74% muškaraca je potvrdilo da bi izveli najboljeg prijatelja u bar da bi ga utješili nakon raskida.

4.…skrivaju tajne zavisti – 49% žena je priznalo da su ljubomorne na najbolje prijatelje.

5.…se ne uključuju u borbe prijatelja – samo 29% muškaraca bi započelo tuču da zaštiti najboljeg druga.

6.…se ne može vjerovati – 38% žena više vjeruju svojim majkama kada dođe do savjeta oko izgleda, više nego braći, sestrama, prijateljima ili partneru.

7.…govore male nevine laži jedni drugima – 51% žena ne bi priznalo najboljoj prijateljici da se udebljala.