Gastro
20

Zdravo.ba od sada u svakom gradu Bosne i Hercegovine

Zdrava priča o pokretanju biznisa sa organskom hranom počela je prije četri godine. Tada je projekat zdravo.ba imao samo simpatije i mnogo podrške u okruženju.

Danas zdravo.ba ima bazu oko 400 zadovoljnih kupaca koji u svako doba putem interneta ili telefona poručuju Zdravu korpicu punu organskog povrća ili neki drugi Zdravo domaći proizvod. Više od 7.800 fanova na Facebook stranici Zdravo.ba svakodnevno imaju priliku pratiti rad i aktivnosti Zdravo.ba tima.

Ulaskom u četvrtu godinu postojanja projekta Zdravo.ba, desila se najveća novina od samog postojanja, a to je da je Zdravo.ba od danas dostupan svim domaćinstvima u Bosni i Hercegovini. Sa kompanijom In time dogovorena je saradnja oko dostave Zdravo proizvoda u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Izuzetno nam je drago da sada sva domaćinstva u BiH imaju priliku koristiti Zdravo proizvode, a ne samo domaćinstva iz Sarajeva", izjavio je jedan od pokretača projekta Zdravo.ba Haris Avdić.

"Uvijek sam pratila FB stranicu i željela poručiti zdravo.ba proizvode, a sada mi se to i ostvarilo...", riječi su našeg fana i prvog kupca iz Tuzle.

Kupci iz drugih gradova će od sada imati mogućnost da svake sedmice dobiju svoj Zdravo paket na kućnu adresu uz simboličnu finansijsku nadoknadu za transport koja će iznositi od 7 do 10 KM, zavisno od vrijednosti narudžbe.

Za početak kupci će moći naručiti sve Zdravo proizvode koje mogu vidjeti na Facebook stranici, kao i određeni dio proizvoda iz Zdrave korpice.

Ono što projekat Zdravo čini interesantnim jeste činjenica da se radi o socijalnom projektu koji ima za cilj upošljavanje osoba, prvenstveno žena jer su one okosnica ovog projekta.

"Cilj nam je da naše kolegice imaju svoj posao i platu i da se osjećaju zadovoljne i ispunjene", rekao je Avdić.

U budućnosti će Zdravo.ba i dalje raditi na unapređenju svojih proizvoda prvenstveno kada je riječ o kvaliteti proizvoda, kako sadržaja Zdrave korpice tako i ostalih prerađevina, razvijanju kooperacije sa svima čija je proizvodnja orijentisana na organsko, upošljavanje i pružanje znanja i pozitivine energije za sve one koji se žele baviti sličnim poslom, a trenutno ga nemaju.