Afrodizijaci iz prirode
0

Začini za bolji seks: Muškatni oraščić umjesto Viagre

Sarajevo-x.com
Za razliku od skupih afrodizijaka do kojih je teško doći, određeni začini, koji su vam uvijek na dohvat ruke, imaju mogućnost podizanja libida. Ukoliko ih uvrstite u prehranu bogatiji seksualni život je zagarantovan, tvrde stručnjaci.

Saponini koji se mogu naći u sjemenu piskavice povećavaju lučenje testosterona, hormona odgovornog za podizanje libida kod muškaraca.

Kardamom je čudesna zelena biljka koja povećava energiju i smanjuje umor, što je savršena kombinacija za izvedbu u krevetu koja će se dugo pamtiti.

Klinčić zagrijava tijelo i podgrijava strasti, te podiže energiju na zavidan nivo. Također, njegov miris, koji se koristi i u aromaterapiji, pomaže u poboljšavanju seksualnog ponašanja.

Komorač sadrži sastojak sličnu estrogenu (estirol) koji će podići libido kod žena, dok ginseng pomaže u poboljšanju muške erekcije.

Iako bijeli luk nema baš privlačan miris, dokazano je da u kombinaciji sa ljutim paprikama produžava erekciju. Stručnjaci savjetuju da ga prije konzumiranja popržite na puteru. Đumbir ima sličan učinak kao i bijeli luk. Budi želju za seksom i seksualnu osjetljivost.

Muškatni oraščić je jedan od najpopularnijih prirodnih afrodizijaka. Istraživanja pokazuju da muškatni oraščić ima isti učinak kao i Viagra.