Gastro
0

Union pivo pod mikroskopom

Sponzorirani članak
Pivovarna Union ponosi se svojom bogatom historijom dugom 151 godinu i želi da budućim generacijama prenese najstarije industrijsko naslijeđe u Ljubljani. Iz tog razloga, 1987. godine, osnovan je Pivovarski muzej, prvi takav na teritoriji Slovenije i jedan od najvećih u Evropi.

Svrha muzeja nije samo podsjetiti na prošlost, već i podići svijest o značaju razvoja novih tehnologija. Trenutna zbirka muzeja rezultat je petnaestogodišnje pripreme i prikupljanja eksponata, i to sve zahvaljujući entuzijazmu bivših uposlenika koji su pomogli u očuvanju ovog naslijeđa.

Karakterističan po svoja dva dimnjaka, Muzej je smješten u potkrovlju pogona za proizvodnju slada koji se nalazi u dvorištu stare pivare na raskrsnici Ruske i Celovške ulice. Muzej posjetiteljima pruža historijsku sliku procesa proizvodnje piva, transporta, skladištenja, opreme i ostalih pomagala, te kreiranja etiketa i marketinga.

Ukoliko se nekada nađete u Ljubljani, predlažemo da svakako posjetite Pivovarnu Union i Pivovarski muzej.

Union iskustvo možete doživjeti kroz dva programa:

Union iskustvo – razgledavanje proizvodnje piva, posjeta muzeju, degustacija u pivnici (odrasli - 7 eura, studenti 5 eura, djeca i đaci 3 eura, a predškolska djeca imaju besplatan ulaz)

Vrijeme posjeta počinje od 12:00 sati svakim radnim danom.

Union iskustvo – posjeta muzeju, degustacija u pivnici (odrasli 5 eura, studenti 4 eura, djeca i đaci 2,5 eura, a predškolskoj djeci ulaz je besplatan)

Vrijeme posjeta od 15:00 i od 17:00 sati od ponedjeljka do subote.

Za oba programa posjetioci se okupljaju u Pivnici Union. Punoljetni posjetioci za plaćenu kartu imaju konzumaciju Union svijetlo pivo 0,5l, a maloljetni posjetioci bocu 0,5l Sola ledenog čaja. Besplatan ulaz ne uključuje konzumaciju.

Posjeta za grupe iznad 15 posjetilaca je moguć samo uz prethodnu najavu i rezervaciju.

Rezervacije se primaju svaki radni dan od 11:00 do 18:00 sati na: T: 00 386 41 30 30 50