Organizatori privredne i kulturne manifestacije "Dani jabuke“ u Goraždu posjetiocima su danas upriličili gastro prezentaciju "Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji“.
Udruženje kuhara BiH, SSŠ "Džemal Bijedić“ i "Žute dunje“ restoran prezentirali su gastronomsko umijeće u pripremi jabuke.
Cilj prezentacije je bio da se obogate sajamske aktivnosti i da se kroz ovaj vid promocije uvezuju proizvođači hrane i pića, s hotelima i restoranima kao i s potrošačima.
"Pita od jabuka, tufahije, lijena pita, kompot od jabuka, tart s jabukama, jabuke sa tiramisu kremom, sutlija sa jabukama i cimetom, jabuke s cimetom, dovodile su posjetioce u dilemu šta da probaju", kažu iz Udruženja kuhara BiH.
Delicije s jabukom su pripremane s proizvodima Vispaka, Klasa i Meggle proizvoda.
Sutra se gastronomski program nastavlja u revijalnom i takmičarskom pripremanju tufahije i slatkih jela s jabukom za srednje škole iz BiH.
Možda vas zanima
Najskuplji igrač Arsenala
Navijači ismijavaju Riceovu djevojku zbog izgleda, slomljena je obrisala sve fotografije
Posljednje počivalište
Jedna od najvećih historijskih misterija riješena: Naučnici pročitali spis star 2.000 godina
Sjajne reakcije publike
Helem Nejse predstavio četvrti album: 15 novih pjesama s cijelim spektrom muzičkih žanrova
Vezani članci
Jednostavna priprema