{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Goraždu gastro prezentacija: Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji

F
15.10.2015. u 20:35
158
13
U Goraždu gastro prezentacija: Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji
158
U Goraždu gastro prezentacija: Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji
Organizatori privredne i kulturne manifestacije "Dani jabuke“ u Goraždu posjetiocima su danas upriličili gastro prezentaciju "Jabuka u tradicionalnoj i modernoj gastronomiji“.
Udruženje kuhara BiH, SSŠ "Džemal Bijedić“ i "Žute dunje“ restoran prezentirali su gastronomsko umijeće u pripremi jabuke.

Foto: FENA
Foto: FENA


Cilj prezentacije je bio da se obogate sajamske aktivnosti i da se kroz ovaj vid promocije uvezuju proizvođači hrane i pića, s hotelima i restoranima kao i s potrošačima.

"Pita od jabuka, tufahije, lijena pita, kompot od jabuka, tart s jabukama, jabuke sa tiramisu kremom, sutlija sa jabukama i cimetom, jabuke s cimetom, dovodile su posjetioce u dilemu šta da probaju", kažu iz Udruženja kuhara BiH.

Delicije s jabukom su pripremane s proizvodima Vispaka, Klasa i Meggle proizvoda.

Sutra se gastronomski program nastavlja u revijalnom i takmičarskom pripremanju tufahije i slatkih jela s jabukom za srednje škole iz BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: