Gastro
167

TripAdvisor: Sarajevska čajdžinica među najboljim na svijetu

Klix.ba
Sarajevska čajdžinica Svijet čaja "Franz & Sophie" uvrštena je među 10 posto najuspješnijih lokala na svijetu, prema ocjenama turista na web-stranici za planiranje i osmišljavanje putovanja TripAdvisor.

Čajdžinica Svijet čaja "Franz & Sophie" primila je TripAdvisorovu nagradu Certifikat izvrsnosti. Nagrada, kojom se odaje počast gostoprimstvu, dodjeljuje se objektima iz cijelog svijeta, koji stalno ostvaruju dobre recenzije putnika na TripAdvisorovoj web-stranici. Samo 10 posto najuspješnijih objekata na TripAdvisoru biva nagrađeno.

"TripAdvisor funkcioniše na bazi pozitivnog ili negativnog ocjenjivanja turista i putnika namjernika u brojnim kategorijama određenih turističkih destinacija. Budući da stranica još uvijek ne nudi opciju ocjenjivanja trgovina, mjesta kao što je 'Franz & Sophie' se najčešće uvrštavaju u kategoriju restorana. S ponosom možemo reći da smo prema ocjenama bili prvi u Sarajevu tokom prošle godine i da smo ove godine, zbog kontinuiranog održavanja dobrog rejtinga, uvršteni u 10 posto najboljih mjesta za posjetiti u čitavom svijetu“, saopćili su iz trgovine Svijet čaja “Franz & Sophie”.

Da bi se neki objekat kvalifikovao za Certifikat izvrsnosti, mora stalno održavati najmanje četiri boda (od pet mogućih) te treba biti na TripAdvisorovoj listi najmanje 12 mjeseci. Dodatni kriteriji uključuju i broj recenzija tokom 12 mjeseci.

"Certifikat izvrsnosti daje se vrhunskim objektima širom svijeta, kao priznanje koje zaslužuju, a bazirano je na informacijama onih koji su i najvažniji – njihovih mušterija", izjavila je Alison Copus, potpredsjednica marketinga TripAdvisor for Business.