Gastro
1

"Svi na rakiju": 4. Internacionalni festival žestokih pića i rakija u Sarajevu

Klix.ba
U sali My Facea na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu danas počinje 4. Internacionalni festival žestokog pića i rakija "Spirit Fest Sarajevo" koji svoja vrata za poštovaoce dobre kapljice otvara u 16 sati.

Na festivalu će se predstaviti vrhunske rakije i žestoka pića iz Bosne i Hercegovine i Regiona, te zbog toga smatramo da će ovogodišnji festival zasigurno biti adresa za mnoge koji žele da probaju razne okuse rakija od voća i grožđa,likere ili možda specijalne rakije.

Veliki broj rakija se takmičilo za najbolju rakiju festivala i stručna komisija nije imala ni malo lagan zadatak jer se radi o vrhunskim rakijama koji iz godine u godinu podižu svoj kvalitet proizvoda.

Pored rakija i žestokih pića na festivalu će se prezentirati i proizvođači sira kao i mesne industrije.

Posjetioci će tokom festivalskog dana, pored degustacija uživati i u muzičkom programu koji počinje u 20 sati uz Classico band.

Dodijela plaketa je planirana za 21 sat, a pored plaketa za najbolje ocijenjene rakije festival će uručiti i zlatnu medalju za "Naj Lokera" festivala za 2016-u godinu.

Nagradni fond za posjetioce je obezbijedio Hotel Termag Jahorina koji će kao i prethodne godine uručiti 3 vaučera za najsretnije dobitnike.

Spirit Fest Sarajevo Vas poziva da budete dio zimske priče uz žestoka pića i rakije.

Organizator festivala je Udruženje "Spiritus" i "Profesional",partner projekta je MD ENT.Group,New Event.

Festival je podržala VanjskoTrgovinska Komora BiH. Medijski pokrovitelji su Klix.ba, Antena Radio, Mix Radio, Face TV.