Gastro
134

Steak House "Amerikanac" u novom ruhu poziva lokalne gurmane

Nekada kultno okupljalište brojnih Sarajlija, restoran "Amerikanac" ponovo je sa nama. Renoviran je sa idejom i motom približavanja američke kuhinje lokalnim gurmanima. Jelovnikom dominira bogata, mesna i tradicionalno američka kuhinja te je time i restoran postao Steak House "Amerikanac".

Prigodno njegovom nazivu, u restoranu ćete pronaći brojne detalje i simbole inspisirane američkom kulturom.

Zadržan je pečat i obilježje mjesta i vremena a prepoznatljiv identitet dobio nov i osvježen ambijent koji nudi potpuni ugođaj u svako doba dana – bilo da se radi o zdravom doručku pripremljenom uvijek svježim sastojcima ili poslovnom ručku i večeri u ugodnoj atmosferi.

Steak House nudi veliki izbor odrezaka, šnicli i bifteka pripremljenih po posebnim recepturama i sa tradicionalnim začinima. Burgeri po originalnoj američkoj recepturi su također pronašli svoj put u jelovnik i zajedno sa pilećim krilcima upotpunjuju trendove obroka američkog stila i kod nas.

Prostrana bašta u centru grada nudi autentičan ugođaj i vrhunsku uslugu zbog koje je “Amerikanac” poseban i omiljen svim generacijama a parking mjesto u neposrednoj blizini brzi dolazak čini jednostavnim i praktičnim.

Više o steak house "Amerikanac" pronađite na Facebook stranici, Instagram profilu ili posjetite restoran u ulici Branilaca Sarajeva (preko puta Centralnog zatvora) ili pozovite brojem telefona 033 210 494. Zašto bi se steak house “Amerikanac” trebao naći i na vašoj gastro mapi, saznajte kroz fotografije u galeriji i posjetite restoran.