Jedan od načina da smanjite svakodnevne troškove, a i da se hranite zdravije, jeste da jednostavno pratite sezonu.
Naravno, u proljeće kad prvi put na tržnice stigne svježi paradajz ili jagode, platit ćete ih s mnogo više novca nego u sezoni njihovog sazrijevanja.
Većina povrća zadrži svoje zdrave sastojke i okus i nakon dubokog zamrzavanja, pa stručnjaci predlažu da u sezoni kupite veću količinu različitog povrća i ostavite ga za naredne mjesece.
Povrće možete skuhati / ispeći na svoj omiljeni način, pa ga onda zamrznuti. Poznato je da su neke vrste povrća i voća kao što su paradajz, mrkva i jabuke zdravije kad su termički obrađene nego svježe.
Umjesto da za svaki obrok jedete meso, koje je skupo, a u većim količinama i nezdravo, jedite više riže, graha, soje koje su dostupne po vrlo niskim cijenama.
Također, kad imate vremena, sami pravite peciva, pizze ili tjesteninu.
Domaća hrana je zdravija, ukusnija i jeftinija. Sačuvajte zdravlje, a smanjite svoje mjesečne troškove