Gastro
0

Šest načina kako još da iskoristite pivo

Sarajevo-x.com
Pored toga što je odličan napitak, pivo se može iskoristiti i u mnoge druge svrhe. Bilo da se radi o ojačavanju korijena kose ili da se koristi u kulinarstvu, pivo je višestruko primjenjivo i u svakoj prilici unosi dobro raspoloženje i radost. Brojna istraživanja pokazuju i zdravstvene beneficije piva.

Mariniranje mesa Pivo može poslužiti kao odlična marinada za sve vrste mesa koja će pojačati njegov okus i podariti mu sjajnu i hrskavu površinu. Marinada od piva neće u tolikoj mjeri prevladati okusom mesa kao što to čine vinske marinade. Potrebno je samo napraviti nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.

Poliranje posuđa Nekoliko kapi piva na rupcu bit će sasvim dovoljno da svoje srebrno posuđe ili sjajne stolove dovedete do visokog sjaja.

Sos od piva Želite roštiljati i pored nezaobilaznog mesa želite napraviti i sos koji će ići uz sve ono što stavite na roštilj? Koristite razne začine, luk, paradajz, bijeli luk, maslinovo ulje i pivo kako biste napravili odličan preliv za meso sa roštilja. Kako bi hrana dobila još bolji okus, prije roštiljanja prelijte svoje meso sa nekoliko kapi piva.

Pivo za sjajniju kosu Pivo nije samo lijek za beživotnu zabavu već i za beživotnu kosu. Prokuhajte pola litra piva i nastavite s kuhanjem dok se ne reducira na pola prvobitne količine. Na taj način isparit će alkohol koji bi mogao isušiti kosu. Pomiješajte ohlađeno iskuhano pivo sa omiljenim šamponom i kosa će nakon nekoliko pranja biti sjajnija i snažnija.

Smanjuje krvni pritisak Mnoga istraživanja pokazuju da pivo može smanjiti krvni pritisak u roku od samo deset minuta.

Liječi nesanicu Greg Smith, autor knjige "The Beer Drinker's Bible“ kaže da u njegovu pivnicu dolaze brojne žene tražeći hmelj koji dodaje pivu jer postoji uvjerenje da miris hmelja uspavljuje. Mnogi ga koriste za smirivanje bebe koja mnogo plače i za liječenje nesanice. Hmelj se stavi pokraj jastuka tako da se omogući dolazak mirisa.