Gastro
254

Prodaje se kao lud: U pulskoj slastičarni možete kupiti sladoled od kanabisa

Klix.ba
Jedna slastičarna u Puli se dosjetila zanimljivog marketinškog trika i prodaje sladoleda "od kanabisa".
Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr

"Super mi je nakon sladoleda od kanabisa, samo se smijem. Stvarno je dobar i, evo, zašla sam u četrdesete, te tek sad probala sladoled od kanabisa", kaže Ingrid Fackovich (42), Ruskinja sa zagrebačkom adresom koja se odmara u Puli, piše portal 24sata.hr.

Nigdje to, kaže, do sada nije vidjela i smatra da takva ponuda sigurno privlači ljude.

"Turistima treba nešto drugačije, novo i dobro. Sigurno ću doći po još ako će mi to popraviti raspoloženje. Okus je neobičan, osjećaju se čak i neki orašasti plodovi, ali prija. Temperature su visoke pa je ovo prava prilika za osvježenje i smijeh. Moram paziti da ne odletim", kaže Ingrid koja je sladoled kupila na pulskoj Verudeli.

Foto: 24sata.hr
Foto: 24sata.hr
On se tamo prodaje u slastičarnici s još 20-ak drugih okusa. Vlasnica slastičarne je rekla da sladoled obožavaju i domaći i strani turisti.

"Isprva im je neobično kad pročitaju natpis od čega je i kad vide znak, ali nakon što im objasnim da u njemu nema THC-a i da je rađen od 70 posto brašna kanabisa, odmah pristanu probati. Vrlo brzo se vrate i po novu dozu. Ništa neobično ne vidim u tome, a samo sam primijetila da su gosti malo više nasmijani nakon konzumacije sladoleda", kaže vlasnica slastičarnice.

Sladoled od kanabisa, osim 70 posto brašna od kanabisa, sadrži još i mlijeko, šećer, vrhnje za šlag, dekstrozu te emulgator od algi, a u slastičarni ga prave jednom dnevno jer se, kažu, prodaje "k’o lud".