Gastro
10

Pariski restorani postali hit jer služe vino u flašicama za bebe

Klix.ba
Pariz je magično mjesto koje sve agencije širom svijeta preporučuju putnicima. Poznat je po historijskim i kulturnim znamenitostima, ali i mjestima za zabavu i dobre obroke. Posljednjih godina u trendu su fondi restorani, a posebno se ističu dva Le Refuge des Fondus i Le Zéro de Conduite u kojima se služi vino u flašicama za bebe.

Nekim turistima je to odlična ideja, dok neki ostaju zgroženi, ali ipak ovi restorani privlače veliki broj klijenata zbog svoje originalnosti. Sve flašice su ima brendirane i u njima služe koktele i vina. Oduševljeni posjetioci se obavezno fotografiraju i postavljaju na društvene mreže.

Sva jela u Refuge des Fondus baru se serviraju na ravnim tanjirima i uz njih dođe flašica vina. Ovaj luksuz košta 17 eura. Portal WellTraveledWife uvrstio je ovaj restoran u 10 najboljih na svijetu u koje obavezno morate svratiti.

U restoranu Le Zéro de Conduite kokteli u flašicama koštaju 16 eura, a svaka sljedeća dopuna šest eura. Također, na stolovima posjetioce dočekaju bijele table, a konobari ih podstiču da crtaju i igraju se.