Gastro
172

Održana radionica "Zdrava hrana" restoranu Cordoba Ilidža

U nedjelju 04.12.2016. povodom zvaničnog otvaranja restorana Cordoba na Ilidži u okviru Hotela Krone, a u sardnji sa portalom www.dobrekalorije.ba, održana je radionica zdrave ishrane.

Radionicu je vodila dr. Safija Softić-Namas, koja niz godina radi na teoretskoj i praktičnoj edukaciji o pravilnoj ishrani. Restoran Cordoba u svojoj ponudi uskoro uključuje organsku hranu, kao i hranu za osobe koje ne konzumiraju gluten. Radionica je bila odlična prilika za promociju zdrave hrane, kojoj ovaj restoran teži.

Pripremljeno je jelo "krompir ruža", koje je kreirano za specijalne prilike i koje će biti uvršteno u svečanu ponudu restorana. Jelo je nutritivno uravnoteženo, sadrži samo zdrave sastojke a ujedno i dekorativno izgleda. Glavni sastojak jela je krompir, koji pripremljen na ovaj način, čini vrlo zdravu namirnicu, čije prednosti obavezno treba iskoristiti.

Uz praktičnu pripremu, doktorica Softić-Namas je održala predavanje o zdravstvenim dobrobitima krompira, njegovoj primjeni u ishrani, kao i u kozmetičke i ljekovite svrhe. Spomenute su I mnogobrojne zanimljivosti vezane za ovu čestu namirnicu u našoj kuhinji. Učešće u radionici bilo je besplatno, otvorenog tipa, a prisutni su imali priliku da degustiraju pripremljeno jelo.

Prva radionica ujedno je bila i najava za ciklus radionica koje će se odražati u populanom restoranu Cordoba koji je, od nedavno, poslujući u okviru hotela Krone na Ilidži, otvorio svoja vrata iza posjetioce iz ovog dijela grada.