Gastro
0

Novi b.aktiv lgg smoothie borovnica banana za Osnažen imunitet i zadovoljna nepca

Kada voće zna šta hoće i šta je potrebno našem organizmu nastaje mliječni smoothie - idealan spoj najpopularnijeg funkcionalnog jogurta i sočnog voća.

Zaljubljenici u osvježavajuće voćne kombinacije odabrali su novi pobjednički trio za uživanje u okusima i jačanje imuniteta - novi b.Aktiv LGG® smoothie borovnica banana.

b.Aktiv LGG® smoothie borovnica banana sadrži mljekarsku kulturu zaštićenog naziva LGG® čiji značaj za jačanje prirodnog imuniteta ističu nutricionisti i drugi zdravstveni stručnjaci. Njena učinkovitost je dokazana u prevenciji gastrointestinalnih i respiratornih infekcija, kao i u prevenciji promjena u funkcionisanju probavnog trakta uzrokovanih primjenom antibiotika. Tu je i vitamin B6 koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta te antioksidant, vitamin E. Borovnice, poznate po svojim antioksidativnim svojstvima, kao i banane pune kalija i drugih hranjivih tvari obogatile su ovaj smoothie svojim raskošnim okusima. Jednim mliječnim smoothiejem razbudit ćete organizam i osigurati dovoljno energije za dobar početak dana i izazove koje sa sobom nosi.