Gastro
6

Neobična poslastica: Sir s likerom, kakaom i čokoladom

Klix.ba
Čokolada i sir se smatraju namirnicama kojima rijetko ko može odoljeti, ukusne su odvojeno, ali prava je rijetkost probati ih u kombinaciji.

Kompanija Curds and Whey iz Melburna odlučila je iz Italije uvesti čokoladni sir koji će se moći kupiti na tržnici Queen Victoria. Riječ je plavom siru koji je potopljen u čokoladni liker, prekriven kakaom i čokoladom.

Ovakva vrsta poslastice do sada nije bila dostupna na australskom tržištu, a Curds and Whey su je najavili putem Instagrama.

"Choco 21 sir je stigao! Svaki komad je natopljen likerom, prekriven kakaom i ukrašen komadićima čokolade", napisali su iz kompanije.

Reakcije na ovu vijest su bile podijeljene, jedni su bili uzbuđeni, drugi skeptični. Neki su poslasticu nazvali nevjerovatnom kombinacijom, drugi su napisali da ne znaju šta da misle.

Međutim, čokolada i sir u kombinaciji su bili dostupni i ranije. Američka trgovina Trader Joe prodaje cheddar sir u kojim se nalazi čokolada. Također, Camembert sir s čokoladom u Francuskoj je uobičajena poslastica.