Gastro
6

Najukusnija vina i delikatese 24. i 25. novembra pred tuzlanskim degustatorima

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Tuzla će 24. i 25. novembra ove godine biti domaćin drugom Bosanskohercegovačkom festivalu vina i hrane. U okviru ovog jedinstvenog događaja posjetiteljima će se najukusnijim vinima i delikatesama predstaviti više od 30 domaćih izlagača, a bogatu festivalsku ponudu upotpunit će i prateći program.

"Cilj festivala je predstavljanje domaće proizvodnje, ali i podizanje svijesti kod naših građana u smislu konzumacije i kupovine domaćih proizvoda. Na prvom izdanju festivala smo dokazali da imamo izvanredne vinare i proizvođače hrane s kojima se ne bismo mogli postidjeti bilo gdje u Evropi ili svijetu", kazao je Adnan Aliefendić, predsjednik Udruženja BH Festival Tuzla koje se potpisuje kao organizator ovog festivala.

U okviru dvodnevnog festivala posjetitelji će imati priliku uživati i u bogatom pratećem programu kao što su prezentacije autohtonih vrsta vina, načini vezivanja vina i hrane...

"Bit će upriličena i radionica kuhanja sa poznatim kuharima i ličnostima, a na dan održavanja radionice bit će poznato o kome se radi", dodao je Aliefendić.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Značaj ovog festivala prepoznala je i bh. kompanija Bingo.

"Izuzetna nam je čast što smo po drugi put pokrovitelji festivala i što smo pomogli da se sve ovo realizuje na način kako je organizator to zamislio. Sretni smo što je i prošle godine bio veliki odziv proizvođača, a očekujemo da će se ove godine predstaviti, ne samo Bingovi partneri koji su dosad bili predstavljeni, nego i neki novi koji će prvi put imati priliku izlagati", izjavila je Tatjana Paunoski, voditeljica Službe marketinga kompanije Bingo.

Sve festivalske aktivnosti realizirat će se u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.