Gastro
0

Najbolja hrana za svakoga

Sarajevo-x.com
Hrana je osnovni pokretač našeg tijela i života. Ukoliko se hranite ispravno i redovno, poboljšat ćete svoje zdravstveno stanje, ojačati svoj imunološki sistem, a svojoj vanjskoj ljepoti – koži i figuri – ispravnom hranom učinit ćete veliku uslugu.

Borovnica je bogata vlaknima i antioksidantima koji uspješno djeluju u prevenciji od starenja i "zatežeu“ svaki dio vašeg tijela. Borovnica je dobra i za borbu protiv slobodnih radikala i njihovih destruktivnih efekata.

Mlijeko. Žene koje dnevno popiju dvije čaše mlijeka smanjuju rizik obolijevanja od raka jajnika. Švedski stručnjaci su svojim istraživanjima dokazali da žene koje konzumiraju mlijeko skoro za 50% smanjuju rizik od obolijevanja od ozbiljnih kancerogenih bolesti.

Jagode su odlične za vaš mozak jer sadrže vitamin C i sve potrebne sastojke koje mozak štite od starenja. Ako pojedete 300 grama jagoda, nivo antioksidanata u vašoj krvi porast će za 20%.

Bilje je bogato svim sastojcima koji borbu protiv smrtonosnih kancerogenih oboljenja mogu učiniti djelotvornom. Bilje također sadrži sastojke koji pospješuju naše pamćenje i čuvaju ljepotu kože, a odličan je izvor vitamina C.

Zeleni čaj pored toga što se preporučuje kao sastavni dio svake dijete jer pospješuje gubitak kilograma, odličan je u prevenciji od obolijevanja od raka prostate. Stručnjaci su dokumentovali ulogu zelenog čaja prilikom minimiziranja materija koje pospješuju rast kancerogenih ćelija.