Gastro
16

Meggle zna šta je dobra surutka

Kao jedan od najstarijih poznatih napitaka namijenjenih poboljšanju vitalnosti, surutka ili sirutka je idealan izbor za sve koji paze na svoju ishranu i biraju zdrave životne stilove.
Surutka je već u antička vremena prepoznata kao iznimna potpora organizmu pri svladavanju ekstremnih napora. Odlikuje je mnoštvo korisnih sastojaka, a savremene su naučne studije samo potvrdile njena dragocjena svojstva u cjelokupnoj regeneraciji organizma, što surutku čini idealnim napitkom.

Potrošači u Bosni i Hercegovini već poznaju surutku Pro Vie, veoma tražen domaći proizvod mliječne industrije Meggle. Nedavna istraživanja potvrdila su da je ova kompanija apsolutni prvak mliječne industrije u Bosni i Hercegovini. Opredijeljena da slijedi potrebe svojih kupaca, a uvijek daje najbolje, kompanija Meggle odnedavno proizvodi i omiljenu ProVie surutku u voćnom izdanju.

Ukoliko ste i vi odlučili ove proljetne dane iskoristiti za povratak u dobru formu i skidanje pokojeg kilograma u ovim Meggle proizvodima sigurno ćete naći saveznike.

Meggle ProVie Surutka ne sadrži masti, a karakterizira je značajno prisustvo bjelančevina, kalija, fosfora i kalcija, zbog čega se smatra idealnim napitkom za mršavljenje i pročišćavanje tijela.Uz to, bjelančevine iz surutke se smatraju jednima od najcjenjenijih proteina koji idealno pospješuju rast i razvoj mišića.

Voćna ProVie surutka, sa svojim neodoljivim okusima narandže i jagode, predstavlja odličan izbor za djecu, starije , trudnice, sportaše i rekreativce. Osim proteina, sadrži i zdrave ugljikohidrate iz voćnog soka, što je čini pravilno odabranim izvorom energije.

Surutka iznutra pospješuje izvrstan izgled tijela i kože jer njezina mliječna kiselina i šećer, potiču crijevnu floru, ojačavaju odbrambeni sistem i usporavaju starenje kože.Važno je znati da je ova namirnica odličan čistač jetre.

Pored svih dobrih svojstava surutke, Meggle nam otkriva još jednu tajnu ovog proizvoda: Voćna ProVie surutka umanjuje glad!

To je savršena kombinacija najbolje surutke i izvrsnog voćnog soka što je čini iznimno ukusnom i osvježavajućom, a sve to u praktičnom pakiranju od 0,33L - taman koliko treba.