Gastro
35

Julius Meinl kafu i čaj danas plaćate stihovima

Sponzorirani članak
Drugu godinu zaredom proljeće nam donosi poeziju jer se danas, uz prvi dan proljeća, obilježava i Međunarodni dan poezije, dan kada se u sklopu inicijative "Platite kavu stihom" Julius Meinl kafa ili čaj, u odabranim lokalima diljem zemlje, plaćaju najvrjednijom valutom na svijetu – osjećajima pretočenim u stihove.

Međunarodni dan poezije obilježava se 21. ožujka 2016. godine, a proglasio ga je UNESCO 1999. Svrha mu je promicanje čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije u cijelome svijetu te, kako piše u UNESCOvoj odredbi, - ''dati priznanje i poticaj nacionalnim, regionalnim i međunarodnim pokretima poezije."

Julius Meinl je međunarodno uspješna tvrtka i više od 150 godina je ambasador čuvene kulture bečke kavane. Uspjeh Julius Meinla temelji se na tradicionalnim vrijednostima: pet generacija stručnosti, visokokvalitetnim proizvodima i besprijekornoj usluzi - vrijednostima koje ovih dana ne posjeduje svatko. Julius Meinl globalni je ambasador kulture bečke kavane i danas inspirira ljude širom svijeta, baš kao što su to u prošlosti činili i književnici u kavanama. Restorani i poslovni objekti u više od 70 zemalja nude Julius Meinl kavu i čaj. Tvrtka se nalazi među top tri brenda kave u više od 40 zemalja. Julius Meinl je tržišni lider u Austriji, Rusiji i Dubaiju.

Spisak kafića u kojima je danas moguće plaćati stihovima:

Banja Luka: Coffee-Annan (Vidovdanska), Casa Loca Borik (Vranješević 11), DiVine Bar (Šime Šolaje 1B),

Sarajevo: Moj Cafe (Trg Fra Grge Martića), Ort Caffe (Sime Milutinovića Sarajlije 15), Salon Caffe (Malta 27)

Neum: City bar Caffe ((Kralja Tomislava bb))