Gastro
0

Hrana koja liječi

Sarajevo-x.com
Svakodnevne tegobe kao što je glavobolja ili bol u želucu mogu nas zaista iscrpiti. Odlazak ljekaru ili apotekaru je svakako preporučljiv, ali prije nego se odlučite posjetiti bolnicu, važno je te bolove pokušati izliječiti prirodnim putem.

Glavobolja Glavobolju najviše uzrokuje brzina svakodnevnog života i stres. Kako biste iskorijenili svakodnevne glavobolje koje vas tište, pokušajte što više šetati, a hrana koja će vas izliječiti je zapravo piće, odnosno herbalni čaj sa limunom. Čaj od mente potaći će vašu cirkulaciju i riješiti vas glavobolja. Med u kombinaciji sa limunom i čajem odličan je lijek za mamurluk.

Nesanica Stres je jedan od glavnih faktora zbog kojeg nemate dovoljno zdravog sna. Kako biste se jednom zauvijek riješili besanih noći i konačno utonuli u opuštajući i miran san, morate promijeniti način ishrane. Riješite se alkohola, kofeina i nezdravih namirnica. Hrana koja će učvrstiti vaš san i podariti vam noći ispunjene lijepim snovima jeste hrana bogata vitaminom B. Stoga prije nego krenete u krevet jedite bananu, orahe, bademe i lješnjake.

Čir Brojni su faktori koju mogu uzrokovati čir, a neki od njih su nezdrava ishrana i psihička opterećenja. Bolove uzrokovane čirom mogu ublažiti sokovi od šljive, papaja, namirnice bogate vitaminom B – orašasti proizvodi i jogurt. Ukoliko imate čir izbjegavajte kafu i kiselu hranu, a obavezno se klonite masne i slatke hrane.