Dobar recept u dva klika
0

VIDEO / Google vam pomaže da napravite ručak

Sarajevo-x.com
Ukoliko često tragate za receptima na internetu, sada će vaša potraga biti mnogo jednostavnija. U svega dva klika možete dobiti recept prema kojem ćete pripremiti ukusno jelo, zahvaljujući novoj opciji koju je uveo internetski gigant Google.

Opcija Recept View nalazi se na lijevoj strani pretraživača Google i omogućuje svim korisnicima da na veoma jednostavan način pronađu recept za pripremanje željenog jela.

Trenutno je opcija dostupna na engleskom i japanskom, a uskoro bi trebala biti dostupna i na ostalim jezicima.

Kada u pretraživaču ukucate naziv jela i na lijevoj stranici izaberete "Recipes" izlistat će vam se više načina pripreme istog jela, ocjene korisnika i vrijeme pripreme jela.

"Moji roditelji su kuhali slijedeći intuiciju, te su količinu sastojaka ocjenjivali na osnovu osjećaja, no meni takvo jelo nikada nije bilo dobro. Ja kao matematičar i programer radim sa konkretnim brojevima i takav sam i u kuhinji", kazao je produkt menadžer Googlea Kavi Goel, objasnivši zbog čega su se odlučili da na pretraživaču dodaju i opciju "Recipe View".

Korisnici zahvaljujući novoj opciju mogu saznati u kakvom posuđu trebaju pripremiti jelo, koliko kalorija ima, te koliko vremena je potrebno za njegovu pripremu.