Gastro
0

Gadgeti: Za pijance i one koji će to tek postati

Sarajevo-x.com
Ne zagovaramo alkoholizam i smatramo da ne treba piti (previše), ali kada na Internetu nabasate na ovakve stvari, bila bi velika šteta ne predstaviti i ne pohvaliti njihovu suptilnu genijalnost. Imamo ponešto za svakog.

[SLIKA]4[/SLIKA]Pocket Shot

Pocket Shot je najsličniji soku na slamku. Možete ga staviti u džep jer je prilagodljiv i skoro neprobojan. Razlika između sokova i Pocket Shota je u tome da ovaj drugi dolazi u pet alkoholnih okusa: tequile, vodke, ruma, whiskeyja i gina. Najpogodniji je za studente i "kokuze" (što dođe negdje na isto) koji ne žele da plaćaju osrednju juice-vodku koja košta 5 maraka (Dom mladih).

Nažalost, prodaje se samo u SAD-u. Ipak, ovo može biti odlična ideja za one koji bi pokrenuli vlastiti biznis, a nedostaje im dobra ideja.

Za koga? Za kokuze koji nemaju para da uz piće plaćaju i "ugođaj" objekta u kojem se nalaze, za one kojima je "ofirno" da piju iz flaše na ulici i za one koji ne žele da uz sve što nose za sobom vuku težinu staklene ambalaže.

[SLIKA]3[/SLIKA]Real Cobra Snake & Scorpion whiskey

U točionici ovog specijalnog whiskeyja koriste se prave kobre i škorpioni uzgojeni na njihovoj vlastitoj farmi. Nakon što se ovi nevjerovatni sastojci sjedine, piće stoji položeno nekoliko mjeseci da bi iz tih nesvakidašnjih sastojaka dobilo specijalnu aromu.

U jugoistočnoj Aziji ljudi vjeruju da je ovo piće jak afrodizijak pa je tako i krenula proizvodnja. Neki ga koriste i u medicinske svrhe kako bi olakšali bol u mišićima i leđima. (Pretpostavljamo - kad se dobro napiješ onesvijestiš se i ništa te živo ne boli). Svaka boca je u neku ruku jedinstvena. Veličina je uvijek ista, ali kobra i škorpion nisu.

Za koga? Za mačo muškarce koji žele impresionirati žene.

[SLIKA]2[/SLIKA]Booze Belt

Pojas za alkohol. Po principu "sve svoje sa sobom nosim“, ovo je zanimljiva stvarčica za svakog ljubitelja čašice koji odbija priznati da ima problema sa alkoholom. Pojas je predviđen za dvije flaše tequile, vodke, konjaka ili neke "brlje" koju vam je donio rođak sa sela. Uz dvije boce u njega se može staviti i šest čašica za žesticu.

Pojas se može prilagođavati svakom struku, tako da ga možete posuditi i prijateljima. Postoji samo jedno malo upozorenje uz njega: Materijali korišteni za izradu pojasa mogu sadržavati hemikalije za koje savezna država Kalifornija pretpostavlja da mogu uzrokovati rak ili reproduktivne probleme. Živjeli!

Za koga? Za svakoga. Zgodno je za izlete i roštiljanja, da "gazda" drži alkohol pod kontrolom. Mogao bi biti od koristi konobarima na raznim tequila i vodka partyjima kojih ima svako malo po kafanama.

[SLIKA]1[/SLIKA]The Florentine Globe Bar

Ručno izrađen u Firenci, ovaj lijepi globus se otvara na ekvatoru te se u njega smjesti alkohol i čaše za njega. Dizajniran je da izgleda kao globusi koji su pravljeni u Italiji u vrijeme renesanse. Vanjština je obložena papirom i mapama koje su slične onima iz 15. vijeka.

Južna hemisfera globusa se otvara kako bi lakše mogli dohvatiti piće i čaše koje su okrenute ka "tamnoj strani svemira". U svoje središte globus može primiti tri flaše pića i četiri čaše.

Za koga?

Za političare i one koji će to tek postati. Za kvazi-intelektualce i one koji imaju smeđu kožnu garnituru. /B.L.M.