Gastro
0

Foodini Good Food Fest: Ukusne delicije iz cijelog svijeta na jednom mjestu

Prvi Foodini Good Food Fest održat će se u srijedu, 17.12.2014. godine, u poslovnom centru UNITIC u Sarajevu i trajat će od 8 do 18 sati.

Na ovom festivalu dobre hrane kuhari restorana-izlagača će pred gostima pripremati ukusne delicije. Posjetioci festivala imat će priliku da probaju hranu iz raznih dijelova svijeta – japanski suši, slasna francuska peciva, finsku čorbu od lososa, vegetarijanske specijalitete iz Njemačke, hercegovačku smokvaru i redžel, bosanske domaće pite, srneći gulaš i još mnogo toga.

Ponuda restorana-izlagača na festivalu dobre hrane će biti šarolika i raznovrsna, cjenovno prilagođena svačijem džepu, a svi koji žele saznati kako se pojedini specijaliteti spremaju imat će priliku vidjeti i pitati sve što ih interesuje. Ulaz na festival je besplatan.

Izlagači na prvom Foodini festivalu su: Kimono suši bar (Sarajevo), Vukov konak (Sarajevo), Francuska pekara Maison Coco (Sarajevo), Natura food (Austrija/BiH), Jami (Sarajevo), Gusto e Sapore (Tuzla), restoran Vrelo (Blagaj), Delimano (Sarajevo), Vinarija Vučić (Čitluk), restoran Plava Prizma (Sarajevo), kompanija ToFi i udruženje GastroID (Sarajevo) te Njemačka ambasada u BiH. Partneri Foodinija su Diners Club BH, Inside by Ećo i agencija PRicha.

Cilj Foodini Good Food Festa je da ponudi dodatnu platformu za promociju lokalne kuhinje, jer su gastronomija i turizam dvije važne stavke u ekonomiji Bosne i Hercegovine. Pored toga, cilj je obogatiti festivalsku ponudu u gradovima u kojima budemo prisutni, a u prvoj godini planiramo još posjetiti Banju Luku i Mostar, saopćili su organizatori.