Probajte kuhinju kanibala
0

Berlinski restoran traži donore testisa, prstiju, sala...

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Jedan berlinski restoran izazvao je bijes javnosti nakon što je putem online-kampanje i oglasa u novinama pozvao sve ljude da doniraju dijelove svog tijela. Uši, prsti, salo, testisi… bilo koji dio tijela je dobrodošao, a restoran traži i hirurga slobodnih svjetonazora.

Voditelji restorana "Flimé" koji će se uskoro otvoriti u Njemačkoj žele u svoj meni uvrstiti ljudsko meso, koje će biti pripremljeno po recepturi plemena Waricaca koje je prakticiralo kanibalizam.

Na internet-stranici restorana navedeno je i kako osobe koje žele mogu postati donori. Naime, potrebno je da ispune formular, odu na ljekarski pregled i odluče se koji dio tijela žele donirati. Naravno, restoran pokriva troškove hospitalizacije.

Iako su Nijemci najprije mislili da se radi o šali ili dobrom PR-u kojim će se skrenuti pažnja, menadžer restorana je u razgovoru za "Spiegel" istakao kako nije riječ o marketinškom triku i da su njihovi oglasi zaista ozbiljni.

Građani Berlina su ovakvim potezom vlasnika restorana, koji će biti otvoren u septembru, ostali šokirani. Istakli su kako je i sama pomisao da će se u njihovom komšiluku posluživati ljudsko meso i više nego odvratna, te su uputili više protestnih pisama nadležnim ljudima u vlasti.

Michael Braun, potpredsjednik konzervativnih Demokršćana u Berlinu, kazao je za "Bild" kako je dobio nekoliko e-mailova u vezi restorana koji se treba otvoriti.

"Ja pretpostavljam da se radi o šali. Ali to je odvratno, posebno zbog toga što je ne tako davno jedan kanibal ubio građanina Berlina", kazao je Braun misleći na Armina Meiwesa koji je osuđen 2006. godine na doživotnu kaznu zatvora nakon što je ubio i pojeo svog partnera Bernda Jürgena Brandesa.