Gastro
0

Balans plus – savršen ukus za osjećaj lakoće

Sponzorisani članak
Balans plus je probiotski fermentisan proizvod koji sadrži posebnu kombinaciju probiotika i vlakana koji povoljno djeluju na digestivni trakt, podstiču varenje i ubrzavaju metabolizam.
Balans plus predstavlja odličan izbor za održavanje prirodne ravnoteže probavnog sistema, a dokazano reguliše probavu za samo 10 dana redovne upotrebe.

Osnovna karakteristika Balans plus jogurta je funkcionalno dejstvo na organizam čovjeka. Omogućava dobro varenje i aktivni metabolizam i na taj način reguliše probavu.

Pozitivna dejstva Balans proizvoda na ljudski organizam dokazala je i klinička studija koju je Imlek sproveo u saradnji sa Kliničko-bolničkim centrom Bežanijska kosa u Beogradu.

Studija je sprovedena na Odjeljenju gastroenterologije na uzorku od 50 ispitanika starosti između 18 i 75 godina. Pacijenti su imali isključivo poremećaje digestivnog sistema - neredovno pražnjenje crijeva ili učestala pražnjenja. Studija je trajala 60 dana i obuhvatila 70 odsto muških ispitanika i 30 odsto žena.

Na osnovu obrađenih podataka, ustanovljeno je da primjenom Balans plus proizvoda dolazi do poboljšanja kliničke simptomatologije osoba sa funkcionalnim poremećajima digestivnog sistema, već nakon deset dana svakodnevne primjene 500g ovog fermentisanog mliječnog proizvoda. Važno je istaći da redovna upotreba Balans plus jogurta nema neželjenih dejstava.

Balans plus spada među takozvane funkcionalne proizvode koji su vodeći trend u svijetu kada je u pitanju hrana koja se svakodnevno komzumira. Pored nutricionističke uloge, funkcionalni proizvodi sadrže i nutrijente koji poboljšavaju opšte stanje organizma i djeluju preventivno na različite vrste bolesti.