Gastro
0

Argeta: Više od 1.400 prijava za "najstrožu sutkinju kvalitete"

Klix.ba
Argetinom pozivu za provjeru kvalitete odazvalo se 1.413 mama iz cijele regije, što je nadmašilo sva očekivanja.

"Iskreno se radujemo tolikom odazivu, jer je to pokazatelj sve veće uloge koju ima kvaliteta pri odabiru hrane. U Argeti ćemo našim pobjednicama omogućiti da se lično uvjere u proces proizvodnje naših proizvoda", izjavio je Enzo Smrekar, član uprave Droga Kolinska d.d. i viši izvršni direktor poslovnog programa Delikatesni namazi u Atlantic Grupi.

Prvi izbor

Članovi Argetinog stručnog tima su, među svim prijavljenim mamama, na osnovu poslanih prijava, izabrali 10 polufinalistica sa svakog tržišta. Sve polufinalistice bile su pozvane na razgovor s Argetinim stručnim timom kojeg čine Nataša Gaon-Grujić, Argetina ambasadorica i voditeljica prodaje Argete; Vedrana Seksan, glumica i kolumnistica; Elameri Škrgić-Mikulić, urednica magazina Azra, te dr. Sabina Serdarević, nutricionistica. Tokom razgovora svaki je član Argetinog stručnog tima ocjenjivao primjerenost polufinalistica iz određenog ugla i na kraju dao svoju ocjenu.

"Sve mame su bile pozitivne i vedre, a posebno raduje činjenica da su prilikom intervjua kao razlog prijave isticale važnost kvalitete namirnica koje jedu njihovi ukućani. Vjerujem da ćemo opravdati povjerenje mama koje posjete našu tvornicu u Izoli i uvjere se u kvalitet Argeta pašteta", na kraju je prokomentirala Nataša Gaon-Grujić, Argetina ambasadorica i članica Argetinog stručnog tima.

Glasanje na web stranici

Sve polufinalistice su potvrdile da u terminu posjete tvornicama nemaju drugih neodloživih obaveza te da mogu učestvovati u projektu, a predstavljene su na internet stranici www.odobrile-mame.ba, gdje se odvija i glasanje. Uključiti se može svako i dati glas svojoj favoritkinji. Glasanje je otvoreno od 17. do 25. aprila 2013. godine. Konačna ocjena, koja će odlučivati o pobjednicama, sastavljena je iz sveukupne ocjene Argetinog stručnog tima i glasanja javnosti. Objava pobjednica, očekujemo ih 18 iz cijele regije, bit će 26. aprila 2013. Pobjednice, odnosno Argetine mame, očekujemo u Izoli od 10. do 12. maja 2013., objavili su iz Argete.